Αποστολή Δελτίου Τύπου και Ψηφίσματος

αναρτήθηκε στις 9 Δεκ 2013, 9:19 π.μ. από το χρήστη Lweb Διαδικτυακές Λύσεις   [ ενημερώθηκε 9 Δεκ 2013, 9:19 π.μ. ]


Την Κυριακή, 9-12-2012 και ώρα 6:30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, την οποία συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας και το Παράρτημα Αιτωλ/νίας της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση του αγρινιώτικου κοινού για τις διαγραφόμενες εξελίξεις σε βάρος του μαθήματος των Θρησκευτικών εκ μέρους μερίδας θεολόγων και ομοφρόνων κύκλων του Υπουργείου Παιδείας, που έχουν αποφασίσει και επιδιώκουν να μεταβάλουν τον ορθόδοξο χριστιανικό και θεολογικό χαρακτήρα του μαθήματος σε θρησκειολογικό και να το καταστήσουν παντελώς ξένο και ουδέτερο προς την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής της Παιδαγωγικής – Χριστιανικής Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ηρακλής Ρεράκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η επιχειρούμενη αλλοίωση του μαθήματος των Θρησκευτικών και οι συνέπειές της».
Τα πλήθη του αγρινιώτικου λαού, που κατέκλυσαν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Παπαστρατείου Μεγάρου Αγρινίου, παρακολούθησαν με ζωηρό ενδιαφέρον την ομιλία του κ. Καθηγητή, τον οποίο παρουσίασε στο ακροατήριο ο Πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΘ κ. Σπυρίδων Παπαθανασίου.
Μετά την ομιλία ακολούθησε ευρεία συζήτηση, στην οποία έλαβαν μέρος πολλοί θεολόγοι καθηγητές και άλλοι πολίτες του Αγρινίου, αλλά και εκπρόσωποι φορέων της πόλης, οι οποίοι στο σύνολό τους εξέφρασαν την αγωνία τους για τα τεκταινόμενα σε βάρος της ορθόδοξης χριστιανικής αγωγής των παιδιών του ελληνικού λαού και ζήτησαν να ξεκινήσει πανελλήνιος αγώνας εναντίον της σχεδιαζόμενης καταστροφικής αλλοίωσης του θρησκευτικού μαθήματος. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων κ. Ηλίας Φραγκόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας της κ. Ηλίας Μπάκος, οι οποίοι χαιρέτησαν στην αρχή την ογκώδη συγκέντρωση. Πολλοί ιερείς με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης με υπεύθυνο ποιμαντικό λόγο και κρυστάλλινες θέσεις υπέρ της διατηρήσεως του ορθοδόξου χριστιανικού χαρακτήρα της θρησκευτικής αγωγής των παιδιών των ορθοδόξων ελλήνων έκλεισε την όλη εκδήλωση.
Αξίζει να τονισθεί ότι, πριν κλείσει την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Κοσμάς, ομόφωνα τα πλήθη των συγκεντρωθέντων ενέκριναν το ακόλουθο αγωνιστικό ψήφισμα: (συνημμένο έγγραφο).


Για την Διοικούσα Επιτροπή

Ο Πρόεδρος Σπυρίδων Ι. Παπαθανασίου

Ο Γραμματέας Κων/νος Ξευγένης
Comments