Δεύτερη επιστολή της ΠΕΘ προς τον Υπουργό Παιδείας για τους Τρεις Ιεράρχες

αναρτήθηκε στις 10 Φεβ 2014, 10:47 π.μ. από το χρήστη Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων   [ ενημερώθηκε 10 Φεβ 2014, 10:48 π.μ. ]
  Αθήνα 7 Φεβρουαρίου 2014

Αριθμ. Πρωτ.: 26

Προς

Τον Υπουργό Παιδείας

και Θρησκευμάτων

κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

Ανδρέα Παπανδρέου 37

151 80 Μαρούσι

 Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της εορτής των Τριών Ιεραρχών. Δυστυχώς κύριε Υπουργέ, δεν εισακούσατε τις εκκλήσεις ούτε της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ούτε της Ενώσεως μας για καθιέρωση της ημέρας των Τριών Ιεραρχών ως σχολικής εορτής και δεν αποστείλατε καμία σχετική εγκύκλιο στα σχολεία φέτος.

Επιπλέον, φημολογείται ότι το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ετοιμάζει πλήρη κατάργηση των αργιών των Τριών Ιεραρχών, της Σύναξης του αγίου Ιωάννου του Προδρόμου (7 Ιανουαρίου), των εορτών των πολιούχων αγίων κ.α. στο πλαίσιο σχεδιασμού επιμήκυνσης του σχολικού έτους. Τέτοια απόφαση θα αποτελέσει ένα ακόμη βήμα στην σχεδιαζόμενη από πολλούς, πορεία αποχριστιανοποίησης του ελληνικού σχολείου και της κοινωνίας.

Αναμένουμε τη δραστική παρέμβασή σας για την καθιέρωση της μνήμης των Τριών Ιεραρχών ως σχολικής εορτής αλλά και τη διάψευση των παραπάνω φημών.

Μετά τιμής

Για το ΔΣ της ΠΕΘ

Ο Πρόεδρος

Ηλίας Μπάκος

Δρ Θεολόγος - Φιλόλογος

Ο Γεν. Γραμματέας

Κώστας Σπαλιώρας

Δρ Θεολόγος

Κοιν.: Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος


Δείτε και Επιστολή ΠΕΘ προς τον Υπουργό Παιδείας για την εορτή των Τριών Ιεραρχών (20/12/2013)

Comments