Διαμαρτυρία της ΠΕΘ για την Κυριακή αργία

αναρτήθηκε στις 4 Αυγ 2014, 8:27 π.μ. από το χρήστη Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων   [ ενημερώθηκε 4 Αυγ 2014, 12:39 μ.μ. ]
Αθήνα 22 Ιουλίου 2014

Αριθμ. Πρωτ.: 131

Προς

Τον αξιότιμο κύριον

Γεράσιμον Γιακουμάτον,

Υφυπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας

Πλατεία Κάνιγγος

Τ.Κ.: 101 81

Αθήνα

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

Η Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων εκφράζει την αγωνία  της για τα αποτελέσματα από την απόφαση διεύρυνσης της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την ημέρα της Κυριακής. Θεωρούμε ότι η περιπόθητη ανάπτυξη και οικονομική ανάκαμψη της πατρίδας μας θα επιτύχει με πολιτικές που ενισχύουν την πνευματική ζωή των πολιτών της και τις μακραίωνες παραδόσεις του τόπου μας. Περιττεύουν οι αναφορές μας στη διδασκαλία της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας μας για την αξία του εκκλησιασμού και της αργίας της Κυριακής με ταυτόχρονη αποχή από τις κερδοφόρες εργασίες την ευλογημένη αυτή ημέρα.

Οι Θεολόγοι ενώνουμε τη φωνή μας και εκφράζουμε την αγωνία μας μαζί με τους Ιεράρχες, τον κλήρο και το λαό της πατρίδας μας και ζητούμε την ακύρωση της απόφασης για τη λειτουργία των καταστημάτων την ημέρα της Κυριακής. Ο λαός μας έχει ανάγκη την έξοδο από την οικονομική κρίση ταυτόχρονα όμως επιζητεί πνευματικά στηρίγματα για την σημαντικότερη έξοδο από την πολυποίκιλη πνευματική κρίση.

Κύριε Υφυπουργέ,

Παρακαλούμε να ενσκήψετε με τη δέουσα προσοχή στο ζήτημα και να λάβετε τις απαραίτητες αποφάσεις που θα προστατεύσουν τη συνοχή της κοινωνίας μας μέσω της ενίσχυσης των πνευματικών ευκαιριών και της προστασίας της οικογενειακής ζωής, στα οποία αρμόζει να είναι αφιερωμένη τουλάχιστον η πρώτη ημέρα της εβδομάδας, η Κυριακή.

Με τιμή

Για το ΔΣ της ΠΕΘ 

Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

                                                               Κωνσταντίνος Σπαλιώρας                                          Παναγιώτης Τσαγκάρης

                                                                             Δρ Θεολογίας                                                                   Θεολόγος

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Comments