Ομιλία για τους Τρεις Ιεράρχες από τον καθηγητή Κωνσταντίνο Νιάρχο στον Πύργο Ηλείας

αναρτήθηκε στις 2 Φεβ 2014, 10:22 π.μ. από το χρήστη Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΙΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε.Θ)

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΛΕΙΑΣ

Πύργος,  30 /1/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

Τα σχολεία του Πύργου  της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, μετά από πρόταση του Παραρτήματος Ηλείας της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, συνδιοργάνωσαν και φέτος την πανηγυρική ομιλία επ’ ευκαιρία της εορτής των τριών Ιεραρχών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο  Καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής  Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κων/νος  Νιάρχος. Μίλησε με θέμα: «Οι τρεις Ιεράρχες ως πρότυπα Παιδείας, επιστήμης και Αγωγής».

Ο Καθηγητής μεταξύ των άλλων τόνισε ότι: «Θεμέλιο της τεράστιας προσφοράς των τριών Ιεραρχών στη Θεολογία και τις λοιπές επιστήμες υπήρξε η ακλόνητη πίστη τους στην ιστορικότητα του προσώπου και στη θεανδρική υπόσταση του Ιησού Χριστού. Κατέστησαν τη χριστιανική διδασκαλία ως τον ακρογωνιαίο λίθο επί του οποίου οικοδομείται το ήθος, η αγωγή, η επιστήμη και η εν γένει πνευματική ζωή του ανθρώπου.

Οι τρεις Ιεράρχες πρέπει ν’ αποτελούν κατεξοχήν όραμα της σπουδάζουσας νεολαίας στην εποχή μας, στην εποχή της κρίσεως των ηθικών και πνευματικών αξιών».

Παρέστησαν εκτός του εκκλησιάσματος, του πλήθους των μαθητών και των δυο βαθμίδων, ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. κ. Γερμανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Χαράλαμπος Καφύρας, οι Δντες Δ.Ε.και Π.Ε. Ηλείας κ. Βασίλειος Δημητρέλλος και Ζωή Βουρλούμη, η σχολική Σύμβουλος των Φιλολόγων κ. Παρασκευή Βασιλειάδου, Δντες σχολείων της περιοχής, ο προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δ.Δ.Ε Ηλείας κ. Νικόλαος Αγγελόπουλος, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου Πυραγός κ. Νικόλαος Σμαρνάκης, αφυπηρετήσαντες σχολικοί Σύμβουλοι και Δντες σχολικών μονάδων καθώς και εκπαιδευτικοί και των δύο βαθμίδων.

Comments