Πνευματική εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες από τη Μητρόπολη Ηλείας και το Παράρτημα ν. Ηλείας της ΠΕΘ

αναρτήθηκε στις 31 Ιαν 2015, 12:23 μ.μ. από το χρήστη Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ   ΕΝΩΣΙΣ  ΘΕΟΛΟΓΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ    ΗΛΕΙΑΣ

Πύργος,  30 /1/2015

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

Η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και το Παράρτημα Ηλείας της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, συνδιοργάνωσαν σήμερα πνευματική εκδήλωση επ’ ευκαιρία της εορτής των τριών Ιεραρχών.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Αν. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θωμάς   Ιωαννίδης.

Μίλησε με θέμα : «Πλούτος και φτώχεια κατά τους τρεις Ιεράρχες ».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας, στην κεντρική πλατεία Πύργου.  Χαιρετισμό απηύθηνε και ο παριστάμενος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων κ. Κων/νος Σπαλιώρας, Δρ. Θεολογίας, τονίζοντας την σπουδαιότητα της συμβολής των τριών Ιεραρχών ως προτύπων, στην αντιμετώπιση του σύγχρονου κοινωνικού προβλήματος.  Τον ομιλητή προσφώνησε ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ηλείας της  ΠΕΘ κ. Γ. Κομιώτης, ο οποίος μεταξύ των άλλων είπε:

«Γιορτάζουμε σήμερα και τιμούμε τους τρεις Ιεράρχες ως Χριστιανοί, ως Έλληνες, ως Δάσκαλοι και ως Γονείς μαθητών. Ως Χριστιανοί, γιατί καθάρισαν και στερέωσαν τη Χριστιανική ορθόδοξη πίστη. Ως Έλληνες, γιατί διέγνωσαν τη μεγάλη πολιτιστική αξία του κλασσικού αρχαιοελληνικού μας πολιτισμού και διέδωσαν τα ελληνικά γράμματα. Τους τιμούμε εμείς οι δάσκαλοι ως λαμπρούς παιδαγωγούς».

Παρέστησαν ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. κ. Γερμανός,  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος,  ο Προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων Δ.Δ.Ε. Ηλείας κ. Νικόλαος Αγγελόπουλος, π. σχολικοί σύμβουλοι Α΄θμιας Εκπ/σης Προϊστάμενοι Γραφείων Δ.Ε, Δντες σχολείων της περιοχής και εκπαιδευτικοί και των δύο βαθμίδων.

        Μεταξύ των άλλων ο κ. Θωμάς Ιωαννίδης τόνισε ότι:

«Η εποχή μας είναι παρόμοια με την εποχή των τριών Ιεραρχών, με βασικό κοινό χαρακτηριστικό τη φτώχεια. Η αντιμετώπιση του δίπολου πλούτος –φτώχεια, προσεγγίζεται με την καλή ή κακή διαχείρισή τους. Ο πλούτος ή φτώχεια από μόνα τους δεν είναι ούτε καλά ή κακά, αλλά συμβαίνοντα. Η καθοιονδήποτε τρόπο κακή χρήση του πλούτου κατακρίνεται κατά τους τρεις Ιεράρχες. Η παρότρυνσή τους εναπόκειται στην καλή διάθεση και στην διαχείριση του πλούτου προς ωφέλεια των ανθρώπων», κατέληξε ο Καθηγητής.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Comments