Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το 1ο Διεθνές Συνέδριο Ψηφιακών Μέσων και Ορθόδοξης Ποιμαντικής

αναρτήθηκε στις 12 Μαΐ 2015, 8:26 π.μ. από το χρήστη Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων   [ ενημερώθηκε 12 Μαΐ 2015, 9:29 π.μ. ]

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1o Διεθνές Συνέδριο Ψηφιακών Μέσων και Ορθόδοξης Ποιμαντικής "Ύδωρ Ζωής", που διοργάνωσε το Ίδρυμα "Άγιος Μάξιμος ο Γραικός". 

Η επίσημη έναρξη πραγματοποιήθηκε παρουσία πολλών Ιεραρχών, κληρικών, μοναχών και πλήθους κόσμου. 

Την έναρξη έκανε ο Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος ως Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος ανέγνωσε το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. 

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου "Άγιος Μάξιμος ο Γραικός" κ. Νικόλαος Γκουράρος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ποιμαντική που πραγματοποιείτε μέσα από το διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες. 

Επίσης ο κ. Γκουράρος ανακοίνωσε ότι έχει δρομολογηθεί η δημιουργία διαδικτυακής τηλεόρασης με την επωνυμία "Τρίνιτι", η οποία θα ασχοληθεί με την Ορθόδοξη χριστιανική παράδοση και πνευματικότητα σε διεθνές επίπεδο. 

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ο διακεκριμένος προσκεκλημένος του Συνεδρίου που ήταν ο διωκόμενος από το Σκοπιανό καθεστώς, Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Ιωάννης. 

Τέλος, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Αρχιμ. Γέροντας Εφραίμ, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: "Η μετάδοση του Θείου Λόγου μέσω του διαδικτύου". 

Οι εργασίες αυτού του πρωτότυπου, άριστα διοργανωμένου και πολύ αξιόλογου από κάθε άποψη Συνεδρίου, που γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία, άρχισαν το πρωί της Πέμπτης 7 Μαΐου 2015 και συνεχίστηκαν την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 και το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 με αλλεπάλληλες συνεδρίες στις οποίες έκαναν εισηγήσεις 75 και πλέον εισηγητές από 21 χώρες και πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace στην Βουλιαγμένη. 

Απώτερος σκοπός της Συνάντησης, εκτός της αλληλογνωριμίας των υπευθύνων των Ορθόδοξων Ψηφιακών Μέσων, ήταν και ο συντονισμός των προσπαθειών τους προς μία αποτελεσματικότερη και προς δόξαν Θεού εκφορά του λόγου του Ευαγγελίου στους χρήστες των μέσων αυτών, καθώς και η απαρχή μιας συγκροτημένης και από κοινού προσπάθειας για τη σπορά των αξιών της ορθοδόξου χριστιανικής παραδόσεως προς πάντα άνθρωπον καλής θελήσεως. 

Την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων εκπροσώπησαν στο Συνέδριο, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης κ. Παναγιώτης Τσαγκάρης Mr Θεολογίας, Καθηγητής Θεολόγος M.E., δημιουργός της ιστοσελίδας www.pigizois.gr και σήμερα διαχειριστής του διαδικτυακού ιστοτόπου www.zoiforos.gr ο οποίος συμμετείχε ως ομιλητής στο Συνέδριο και το Μέλος του ΔΣ της ΠΕΘ κ. Ιωάννης Μπεϊνάς Καθηγητής Θεολόγος M.E., γνώστης της λειτουργίας των Digital Media και Sosial Media. 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις εργασίες του Συνεδρίου στον παρακάτω σύνδεσμο: 
http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=11782:foto-pragmatopoiithike-to-1o-diethnes-synedrio-psifiakon-meson-kai-orthodoksis-poimantikis&Itemid=201


Comments