Πρωτοπρ. Πέτρος Χιρς, «Οι ετερόδοξοι, η Εκκλησία και εμείς» - Ομιλία που διοργανώνει το Παράρτημα ν. Τρικάλων της ΠΕΘ

αναρτήθηκε στις 22 Απρ 2015, 9:33 π.μ. από το χρήστη Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΘΕΟΛΟΓΩΝ

Παράρτημα Νομού Τρικάλων

Τηλ. 24310 26549

e-mail: theologoitrikkis@gmail.com

Τρίκαλα 21/4/2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣH

Το Παράρτημα Τρικάλων της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων (Π.Ε.Θ.) σας προσκαλεί να παραστείτε στην ομιλία  που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Απριλίου 2015  και ώρα 19.30’ στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Μπάρας.

Ομιλητής θα είναι ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Χιρς,  με θέμα: «Οι ετερόδοξοι,  η Εκκλησία και εμείς».

Το Δ.Σ

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΟΜΙΛΗΤΗ

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Heers (Χιρς)  είναι αμερικανικής καταγωγής, ανατραφείς σε οικογένεια αγγλικανού ιερέα στις ΗΠΑ, ο οποίος μετεστράφη στην Ορθοδοξία μαζί με μεγάλο αριθμό ενοριτών του.

Ο π. Πέτρος βαπτίστηκε Ορθόδοξος στην Ι. Μ. Αγ. Παύλου Αγ. Όρους, είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος  στον τομέα της Δογματικής.

Είναι ιδρυτής και πρώτος επιμελητής του περιοδικού Divine Αscent, A Journal of Orthodox Faith και συγγραφέας θεολογικών άρθρων. Συνέγραψε τα βιβλία « Η εκκλησιoλογική αναθεώρηση της Β' Βατικανής Συνόδου» , «The Missionary of Modern Ecumenism : Milestone Leading up to 1920» και μετέφρασε στα αγγλικά το «Βίος του Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου», του ιερομονάχου Ισαάκ .

Υπηρετεί ως εφημέριος στην ενορία του Προφήτου Ηλιού Πετροκεράσων Χαλκιδικής της Ι. Μητροπόλεως Ιερισσού. 

Comments