Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΕΘ με τον Υπεύθυνο του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο

αναρτήθηκε στις 21 Απρ 2016, 5:38 π.μ. από το χρήστη Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων

Αθήνα, 19 Απριλίου  2016

Αριθμ. Πρωτ.:   71

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΕΘ

με τον Υπεύθυνο του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Λαρίσης, Δρ Πανεπιστημίου, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο

Την Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016, ο Δρ Παιδαγωγικής κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, Πρόεδρος του ΔΣ της ΠΕΘ, ο κ. Ηρακλής Ρεράκης, Καθηγητής Παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της ΠΕΘ και η Δρ Παιδαγωγικής κ. Ιωάννα Κομνηνού, μέλος της Επιτροπής Παιδείας της ΠΕΘ, συναντήθηκαν με τον Υπεύθυνο του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Λαρίσης, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, στο πολιτικό του Γραφείο.

Στην συζήτηση που ακολούθησε, τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΘ εξέθεσαν στον κ. Χαρακόπουλο τα προβλήματα του κλάδου των Θεολόγων και του μαθήματος των Θρησκευτικών, εγχειρίζοντάς του και σχετικό Υπόμνημα με τις θέσεις της ΠΕΘ επί όλων αυτών των θεμάτων. Τα μέλη της αντιπροσωπείας της ΠΕΘ επεσήμαναν ότι προτεραιότητα του αγώνα τους είναι να παραμείνει αναλλοίωτος ο ορθόδοξος χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Ο κ. Χαρακόπουλος, αφού άκουσε προσεχτικά και με κατανόηση όλα τα θέματα, ενημέρωσε αναλυτικά την αντιπροσωπεία της ΠΕΘ τόσο για τις γενικές θέσεις και τους σχεδιασμούς της ΝΔ για την Παιδεία όσο και για τις πρόσφατες τοποθετήσεις της στην Βουλή των Ελλήνων σε θέματα που αφορούν γενικότερα στην Παιδεία και ειδικότερα στο μάθημα των Θρησκευτικών.

Τέλος, αφού εξήρε τη σπουδαιότητα του ρόλου των Θεολόγων και του μαθήματος των Θρησκευτικών στην ελληνική παιδεία, δεσμεύτηκε ότι θα παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συνέπεια τις εξελίξεις και θα είναι πάντοτε, ως Υπεύθυνος από την πλευρά της παράταξής του, ανοικτός σε μία γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία, προκειμένου η Ελληνική Παιδεία να συμβάλει στην άρτια ψυχοσωματική ανάπτυξη των νέων μας και να λειτουργεί ως άξονας καλλιέργειας και διατήρησης της πνευματικής και πολιτισμικής ταυτότητας και κληρονομιάς μας, το σπουδαιότερο κομμάτι της οποίας αποτελεί η ζώσα ορθόδοξη εκκλησιαστική παράδοση.

Το ΔΣ της ΠΕΘ

 

Ċ
Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων,
21 Απρ 2016, 5:38 π.μ.
Comments