Κοπή βασιλόπιτας Θεολόγων Παραρτήματος ν. Τρικάλων της ΠΕΘ

αναρτήθηκε στις 2 Φεβ 2015, 12:25 μ.μ. από το χρήστη Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων   [ ενημερώθηκε 5 Φεβ 2015, 11:37 π.μ. ]

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Το απόγευμα της Τετάρτης 4 Φεβρουαρίου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Μπάρας έκοψαν τη βασιλόπιτα οι Θεολόγοι του Παραρτήματος νομού Τρικάλων της ΠΕΘ. Παρόντες ο πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Πρωτοπρεσβύτερος π. Απόστολος Μανώλης αλλά και ο Πρόεδρος της ΠΕΘ κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας. 

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Νάσης μεταφέροντας τις ευλογίες του οικείου Μητροπολίτου κ. Αλεξίου.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για όλα τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου των Θεολόγων. Ο π. Απόστολος αναφέρθηκε στις δράσεις του Παραρτήματος Τρικάλων της ΠΕΘ και εξέφρασε τον αγωνία του για τα ζητήματα των Θεολόγων και την τύχη του μαθήματος των Θρησκευτικών στα ελληνικά σχολεία. Τόνισε την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης των Θεολόγων ενόψει μάλιστα και της αλλαγής της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΘ κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας ενημέρωσε αναλυτικά του Θεολόγους των Τρικάλων για τα ζητήματα των απαλλαγών από τα Θρησκευτικά και το σχεδιασμό ίδρυσης Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης. Ανέλυσε το περιεχόμενο της νέας εγκυκλίου για τις απαλλαγές εκφράζοντας την ικανοποίηση της ΠΕΘ για την λύση του ζητήματος μέσω της εγκυκλίου αυτής που συνάδει με τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων, το Σύνταγμα και τους νόμους. Ο κ. Σπαλιώρας διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους για την πρόθεση της ΠΕΘ να ενισχύσει τη στενότερη συνεργασία όλων των Θεολόγων της χώρας για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Τέλος ενημέρωσε  ότι εκκρεμούν συναντήσεις με την νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις της, αλλά και μέσα από ειλικρινή διάλογο να καταρτιστεί το κατάλληλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.Comments