Τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΘ ομιλητές σε εκδηλώσεις προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών

αναρτήθηκε στις 29 Ιαν 2016, 9:20 π.μ. από το χρήστη Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων   [ ενημερώθηκε 29 Ιαν 2016, 9:27 π.μ. ]
 

Ø Ο Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, Πρόεδρος της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων εκφώνησε ομιλία με θέμα : «Οι Τρεις Ιεράρχες πρότυπα προς μίμηση για την αντιμετώπισης της σημερινής κρίσης της Παιδείας», στα πλαίσια της κεντρικής εκδήλωσης που οργάνωσε η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας για την σχολική εορτή των Τριών Ιεραρχών, στις 30 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 10.00  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας.

Ø  Επίσης, ο Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, Πρόεδρος της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων εκφωνεί ομιλία με θέμα : «Η Αλήθεια ως πρότυπο ζωής κατά τους Τρεις Ιεράρχες», στα πλαίσια της μεγάλης εορταστικής εκδήλωσης που οργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και το Παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας της ΠΕΘ, για την σχολική εορτή των Τριών Ιεραρχών, στις 30 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19.00  στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου. Στην εκδήλωση συμμετέχει και η Νεανική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου.

Ø  Ο Θωμάς Ιωαννίδης, Αντιπρόεδρος της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων εκφωνεί ομιλία με θέμα : «Πλούτος και πτωχεία. Η δυναμική της Θεολογίας της Καινής Διαθήκης στους Τρεις Ιεράρχες», στα πλαίσια της κεντρικής εκδήλωσης που οργανώνουν οι Πρυτανικές Αρχές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για τον επίσημο εορτασμό της ημέρας των Τριών Ιεραρχών και της Ελληνικής Παιδείας, στις 30 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11.30 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30).

Ø  Επίσης, ο Θωμάς Ιωαννίδης, Αντιπρόεδρος της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων εκφωνεί ομιλία, στα πλαίσια της πανηγυρικής εκδήλωσης που οργανώνουν το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, για τον επίσημο εορτασμό της ημέρας των Τριών Ιεραρχών και της Ελληνικής Παιδείας, στις 31 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 18.00 στη Αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Ø  Ο Παναγιώτης Τσαγκάρης, Γενικός Γραμματέας της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων εκφωνεί ομιλία με θέμα : «Η ελευθερία στην αγωγή του παιδιού κατά τους Τρεις Ιεράρχες», στα πλαίσια της κεντρικής εκδήλωσης που οργανώνει η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου για την σχολική εορτή των Τριών Ιεραρχών, στις 30 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11.00  στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης.

Ø  Ο Λέων Μπράνγκ, Κοσμήτορας της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων θα εκκλησιασθεί στις 30 Ιανουαρίου 2016  ημέρα Σάββατο, Εορτή των Τριών Ιεραρχών, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοσπηλαιωτίσσης(οδός Αιόλου 60 - Αθήνα), όπου «Οι Φίλοι του Τάματος του Έθνους» θα εορτάσουν την μνήμη των Τριών Ιεραρχών και θα απευθύνει, εκ μέρους του ΔΣ της ΠΕΘ,  εόρτιο χαιρετισμό. Στην Θεία Λειτουργία (8.30 - 9.30 π.μ.) θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος και πιθανώς και άλλοι Αρχιερείς.

Ø  Ο Ιωάννης Μπεϊνάς,  Μέλος του ΔΣ της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων εκφωνεί ομιλία με θέμα : «Αντανακλάσεις του έργου των Τριών Ιεραρχών στο σήμερα», σε εκδήλωση για την σχολική εορτή των Τριών Ιεραρχών, στις 29 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 20.00  στο Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Φώτιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης.

Comments